Voetmassage, console- en reflexmassage

Sommige massagestoelen zijn optioneel met een voetconsole uit te rusten. De voetconsole is een aangename optie. Reflexologie wordt in de alternatieve geneeskunde als preventief tegen ziektes ingezet en tot behoud gezondheid.
Vermoeide voeten en enkels worden effectief bestreden, vocht wordt hierbij afgedreven.

AMT – Air Massage Technologie

De AMT is een gevorderde luchtdrukmassage techniek waarbij opblaasbare zakjes, air bags, gelokaliseerd bij de benen, zitvlak en armsteunen van de massagestoel. De zakjes worden opgeblazen en drukken zo afwisselend samen, dit gebeurt door te persen, de druk vast te houden en weer los te laten van de spieren. Afhankelijk van model kunnen de druksterktes versteld worden, als u een wat rustigere massage wilt dan kan dat dus ook.
Een van de unieke trekken van de luchtdrukmassage is dat zij in deze stoel optimaal worden gebruikt in de enkel, knie en dij verbindingen. Er word door deze functie flik stress en vermoeidheid verminderd in het lagere deel van het lichaam.

Reflexologie, reflexzonetherapie

De massagestoel biedt een unieke functie van Chinese voetmassage, waarbij druk word verleend aan bepaalde delen van de voet. Door deze speciale massage word de ontspanning en heling van het hele lichaam bevorderd.
Deze methode is gebaseerd op het feit dat alle lichaamsdelen verbonden zijn met de voeten door het zenuwstelsel, als dan verschillende reflex punten in voeten behandeld worden kan zo heling en balans in het hele lichaam worden bereikt. Door blokkeringen in onze energiestromen tegen te gaan, te verminderen of op te heffen wordt de gezondheid bevorderd en ziektes bestreden. Reflexologie is een alternatieve geneeswijze.
In de voetsteun van de stoel zijn diverse strategische druk punten geplaatst die ontspanning stimuleren. Tijdens de behandeling drukken de zakjes in het voetmechanisme van de stoel samen. De zakjes drukken tegen de voetronding, zo worden drukpunten geactiveerd en gerekt in de voet, om daardoor weer betere bloedcirculatie en ontspanning in het hele lichaam te verkrijgen.

Verticale projectie van het lichaam op de voetzool.

De voetconsole geeft een actieve werking op de voetzool. Deze stimulatie heeft tot gevolg een betere doorbloeding en zenuwinnervatie van het gerelateerde lichaamsdeel. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Er zijn geen bijwerkingen of nadelige gevolgen van reflexzone therapie bekend. Volwassenen met hoofdpijn, darmproblemen als chronische constipatie, bij chronische blaasontsteking, menstruatie problemen en bij gewrichtsproblemen – als artritis – kan het verlichting geven.
Reflexzonetherapie tijdens de zwangerschap maakt voor veel vrouwen die periode gemakkelijker.
Ouderen ervaren een behandeling meestal als zeer weldadig.
Het vermindert vaak de ongemakken die aan die leeftijd gebonden kunnen zijn. Dit laatste geldt overigens niet alleen voor ouderen, maar voor mensen uit alle leeftijdsgroepen.

Effectieve
bestrijding vermoeidheidsverschijnselen in enkels, voeten en kuiten

De Zero Gravity is een speciale stand. Hierbij wordt de afvoer van vocht en
afvalstoffen uit voet, enkels en onderbeen extra gestimuleerd. De zwaartekracht
ondersteund en verbeterd het afdrijven van vocht en afvalstoffen. Door de
infrarood erbij in te schakelen wordt de bloedsomloop extra verhoogd welke mede
de zuurstofvoorziening verbetert en ook dat komt de werking ten goede. Indien u
veel stilstaat gedurende de dag zal het een verademing zijn voor uw voeten.

Spierknopen

Spierknoppen in de voetspieren kunnen zeer onaangenaam zijn. De spieren van u voeten zitten grotendeels in de onderbenen. Spierknopen, ook wel triggerpoints genaamd kunnen pijnen veroorzaken op andere plaatsen dan waar de triggerpoint zit. Een triggerpoint in uw onderbeen kan pijn aan enkel of voet geven.
Door op de triggerpoint te drukken kan deze wel plaatselijk gelokaliseerd worden. op de pagina Gezondheid staat een nadere verklaring van triggerpoints.


Van alle massagestoelen met voetconsole is de console apart te gebruiken. Lekker onderuit TV kijken en gelijktijdig een weldadige voetmassage ondergaan kan dus samen.
En dat in uw eigen huiskamer wanneer u het wilt