Massage Technieken van een Massagestoel

Massagestoelen hebben meerdere massagemogelijkheden of het nu gaat over “harde” of “ontspanningsmassage”. Hieronder vindt u een beschrijving van de mogelijkheden. Let wel op: niet alle massagestoelen hebben deze functies, bekijk onze assortiment pagina en de producten om een duidelijke uitleg te krijgen over de functies van de massagestoel.

Bodyscan

Vooraf aan iedere massagesessie scannen de meeste stoelen automatisch de lengte en breedte van uw wervelkolom. Vervolgens wordt het door u gekozen massageprogramma geheel afgestemd op uw lichaam. De Body scan technologie zorgt ervoor dat de massagestoel voor iedereen geschikt is of u nu een meter zestig bent of twee meter.

Kloppen/tikken

Bij de klop techniek worden rollen de rollers van de massagestoel met een tempo over de rug van de gebruiker om zo zere plekken te verlichten. Deze techniek verzacht dikke lagen en ondertussen stimuleert zij gespannen spieren en zenuwen om zo ultieme ontspanning te bereiken.

Drukken/persen

In de rol techniek van de stoel bewegen de rollers van boven en naar beneden. Zo bootsen zij een puntig en wendbaar een bevredigende massage na. De efficiënte massage techniek helpt bij plaatselijk gespannen gebieden en in verlaagde druk op de op de ruggengraat rekken zij deze.

Kneden

Bij de kneedtechniek bewegen de rollers van de stoel in alle richtingen. Deze techniek helpt bij het ontspannen van de spieren en schakelt vermoeidheid uit. Ook stimuleert deze techniek de bloedcirculatie.

Tuina-therapie

De combinatiemassage van de stoel combineert tikkende met knedende bewegingen. Zo word er voor een plezierige massage gezorgd die de voordelen van beide massages samenvoegt, de chinese tuina-therapie. Tuina werkt zeer preventief, het wordt gezien als een van de vier pijlers van de alternatieve Chinese geneeskunde.

Shiatsu massage

Shiatsu (letterlijk ‘vingerdruk’) is een combinatie van acupressuur en manuele technieken. Met druk op de acupressuurpunten en meridianen (energiebanen die over het hele lichaam lopen) worden gewrichten en spieren gemanipuleerd. Op deze wijze manier worden de aanwezige blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen. Shiatsu brengt ontspanning op een heel diep niveau. Geest en lichaam krijgen zo de gelegenheid om ‘bij te tanken’. Met als gevolg dat men weer in evenwicht komt en steviger in de schoenen staat omdat de psychische en emotionele weerbaarheid groter is geworden.

Shiatsu komt oorspronkelijk uit China. Al 4500 jaar geleden werkte men daar met een vorm van acupressuur. Deze manuele methode werd later in Japan verder ontwikkeld tot Shiatsu. Vervolgens werd deze geneeswijze naar het Westen gebracht, onder anderen door de arts en psycholoog Shizuto Masunaga, de grondlegger van de Zen Shiatsu (een holistische methode die er vanuit gaat dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn).

Eigenlijk is Shiatsu goed voor iedereen, jong en oud. Het heeft een diepe helende werking, het ontspant en het helpt mensen om hun krachten te hervinden. Shiatsu is zowel preventief – het voorkomt stress gerelateerde problemen – als curatief toe te passen. Door Shiatsu komen lichaam en geest tot rust, waardoor men weer creatief kan denken, enthousiast kan werken en de energie voelt stromen.

Shiatsu is heel geschikt voor de behandeling van rugklachten, nek- en schouderklachten, gewrichtspijnen, vochtophoping, slapeloosheid, depressie, onrust, hoofdpijn, vermoeidheid, menstruatie problemen, lage weerstand, spijsverteringsklachten, urineverlies enzovoort.
Deze klachten, die vaak ook in combinaties optreden, hebben dikwijls zowel een geestelijke als een lichamelijke oorzaak. Burn out en RSI zijn hiervan typische voorbeelden.
Shiatsu beïnvloedt de fysieke en psychologische factoren die bij de meridianen horen en is daarom bij uitstek geschikt voor de behandeling van dit soort ‘dubbele’ klachten.

Reflexologie, reflexzonetherapie

Sommige massagestoelen bieden een unieke functie van Chinese voetmassage, waarbij druk word verleend aan bepaalde delen van de voet. Door deze speciale massage word de ontspanning en heling van het hele lichaam bevorderd.
Deze methode is gebaseerd op het feit dat alle lichaamsdelen verbonden zijn met de voeten door het zenuwstelsel, als dan verschillende reflex punten in voeten behandeld worden kan zo heling en balans in het hele lichaam worden bereikt. Door blokkeringen in onze energiestromen tegen te gaan, te verminderen of op te heffen wordt de gezondheid bevorderd en ziektes bestreden. Reflexologie is een alternatieve geneeswijze.
In de voetsteun van de stoel zijn diverse strategische druk punten geplaatst die ontspanning stimuleren. Tijdens de behandeling drukken de zakjes in het voetmechanisme van de stoel samen. De zakjes drukken tegen de voetronding, zo worden drukpunten geactiveerd en gerekt in de voet, om daardoor weer betere bloedcirculatie en ontspanning in het hele lichaam te verkrijgen.
Op de pagina voetmassage vindt u verdere informatie met o.a een verticale projectie van het lichaam op de voetzool.

Bekijk ook onze voetmassage apparaten.

Massage Technieken

AMT – Air Massage Technologie

De AMT is een gevorderde luchtdrukmassage techniek waarbij opblaasbare zakjes, air bags, gelokaliseerd bij de benen, zitvlak en armsteunen van de human touch massagestoel. De zakjes worden opgeblazen en drukken zo afwisselend samen, dit gebeurt door te persen, de druk vast te houden en weer los te laten van de spieren. Afhankelijk van model kunt druksterktes in twee of vier sterktes instellen.
Een van de unieke trekken van de luchtdrukmassage is dat zij in deze stoel optimaal worden gebruikt in de enkel, knie en dij verbindingen. Er word door deze functie flik stress en vermoeidheid verminderd in het lagere deel van het lichaam.
  

Turn-round strech massage

Een speciale manier van massage welke alleen mechanisch uitgevoerd kan worden. Deze massage heeft te veel kracht nodig om handmatig effectief te zijn.
De massage maakt horizontale bewegingen in draaivorm. De spieren rollen aangenaam mee en ontspannen en worden krachtiger. De ruggenwervels komen goed los en op de juiste plaats terecht. Vooral de spieren rond de ruggewervel worden versterkt. De op en neergaande beweging zorgt dat de massage geleidelijk en onder meerdere hoeken plaats vind.
Turn-round massage dient gelijktijdig op een groot vlak gelijktijdig uitgevoerd te worden om geen overmatige druk op een enkele spier en wervel uit te oefenen. Doordat het lichaam parallel aan de massage meebeweegt word de beweging effectiever en is deze door onze eigen spieren niet in een enkele beweging na te bootsen.
De rugspieren ondersteunen de wervelkolom en houden deze zelfs in de juiste vorm. Heeft u eenzijdig klachten dan komt de natuurlijk vorm in gedrang en krijgt u klachten. Een verkeerde houding over langere tijd kan zo’n oorzaak zijn. Het is onze eigen reactie om pijn te verminderen door een andere houding aan te nemen. Deze andere houding zal op den duur de klacht vergroten doordat de zwakkere, verkrampte spier niet hersteld op deze wijze en meer leed veroorzaken gaat. Spierverslappers helpen tegen de gevolgen zoals pijn maar doen niets aan de onderliggende oorzaak hiervan.

Vibratie en plaatselijke infrarood.

Vibratie en plaatselijke infrarood werden al toegepast in stoelen voordat er stoelen ontwikkeld waren met echte mechanische massagetechnieken. Het zijn de eerste varianten van de elektrische massagestoel. Het effect van beiden was niet bijster groot, en niet van lange duur.
Nu worden beiden technieken als ondersteuning van de moderne massagestoel toepast en dan wordt het comfort beduidend hoger maar belangrijker is dat de massage ondersteund word en een veel hoger effect krijgt.
Technieken in de rugsteun geven een nieuwe dimensie aan de vibratie, vibratie wordt van een oppervlakte massage in een intensieve diepere vorm getransformeerd en daardoor vibreert niet de huid maar de spier.

Een Massagestoel:

 • Verbetert de doorbloeding.
 • Verhoogt de bloedsomloop en concentratie.
 • Activeert het stofwisselingssysteem.
 • Helpt bij gewichtsafname.
 • Verzorging van de lichaamscellen.
 • Bevordert de spijsvertering.
 • Verhoogt de functies van de diverse organen.
 • Versterkt het spierstelsel.
 • Ontspant gespannen spieren.
 • Ondersteunt de weerstand van het lichaam.
 • Verbetert de ademhaling.
 • Bouwt stress af.
 • Ontlast de tussenwervelschijven en de wervels.
Bekijk ons assortiment massagestoelen